Акцијата за спасување на 12-те заробени момчиња и нивниот тренер од пештерата на Тјална почна рано утринава, а според неофицијалните информации две момчиња се спасени.

Тринесет нуркачи од целиот свет и 5 од Тајналд тргнаа во спасувачка акција. Странските медиуми наведуваат различни информации за спасување на две деца.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=1gy0lpWTA4k autoplay:0]

Ројтерс наведува дека првите два члена од тајландскиот фудбалски тим се спасени од пештерата.