Обвинетите во одделни кривично правни настани не го почитувале полицискиот час, па без дозвола се движеле низ Гостивар.

Заради непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, за обвинетите Oсновното јавно обвинителство Гостивар поднесе предлози за издавање казнени налози и на судот му предложи да им изрече парични казни во висина од по 100 дневни глоби.​

извор: Makfax