На социјалните мрежи се појави апел за помош на шест годишно детенце. Во апелот се вели:

Шестгодишно детенце го губи видот… За 2000 евра кои, реално, ако се здружиме можеме да ги собереме за 20 минути. 100 денари за секој од нас се едно кафе или пак една кутија цигари од кои денес можеме и да се откажеме.
ГО МОЛАМ секој од вас да сврти на телефонскиот број 143 482 и да помогне. Едно детенце ќе ви биде вечно благодарно…