Пејачот Дарко Лазиќ изгуби околу 70 килограми по операцијата на желудникот, а со тоа, како што тврди, се регулирале многу други здравствени проблеми што ги имал поради несреќата бидејќи бил во тешка состојба.

“Да знаев колку ќе ми биде полесно, ќе го оперирав желудникот многу порано. Сега веќе немам проблем со висок крвен притисок, сè е многу полесно за мене”, изјави Дарко за “Свет”, додавајќи дека повеќе не му се потребни лековите што ги пиел. поради хипертензија години наназад.

“Не земам повеќе лекови. Јадам само лесно сварлива храна, честопати пире”, додаде Лазиќ за Свет и на крај се осврна на неговиот син Алексеј, кого го доби во вонбрачна заедница со Марина Гагиќ.

„Понекогаш мојот мал син јаде поголем оброк од мене“, рече Дарко.