Неофицијално Вечер.мк дознава дека Дамјан Манчевски е поставен за нов генерален секретар на владата на Македонија.

Според неофицијалните информации,  Дамјан Манчевски доаѓа на местото на Драги Рашковски кој оваа функција ја извршуваше изминатите три години, а се очекува владата да ја објави оваа информација по завршување на денешната седница.

Владата во 12 часот одржува седница, а на истата  министрите ќе потпишат Кодекс за етичко однесување на членовите на Владата и носителите на јавни функции именувани од страна на Владата.