Мажите сакаат да се однесуваат на таков начин што се чини како да не им е грижа, дека не се емотивни или дека не се грижат многу за љубовта. Сепак, секоја личност има емоции и колку и да ги крие, некако мора да излезат на површина. Сигналите и постапките најдобро ги откриваат вистинските намери, и вака се однесуваат мажите кога жената ќе им го земе срцето од гради.

Те сака и почитува каква што си

Во светот на површноста и физичкиот изглед и разочарувањето во љубовните врски, кога еден дечко навистина сака девојка, тој ја сака целосно, не само нејзиниот изглед. Тој ги сака сите нејзини недостатоци, како и нејзините доблести. Тој ги почитува одлуките што ги носи самата.

Тој е вашиот најголем обожавател

Кога еден дечко е вљубен во вас, не е доволно што тој е успешен во она што го прави, тој сака да бидете успешни и вие во вашата деловна активност. Тој е вашиот најголем обожавател и најгласниот навивач. Тој верува во вас и во она што сакате да го постигнете.

Ве заштитува

Ве заштитува не само од физички,телесни повреди, туку и од емотивни рани. Тој е секогаш внимателен и подготвен да помогне.

Тој е силен

Кога доаѓаат тешки времиња и кога треба да се донесат тешки одлуки, тој е силен и ќе стори сé што е можно за да ги среди работите. Тој не ја пренесува одговорноста на другите, сам ја носи  одговорноста.

Го цени вашето мислење

Вљубените мажи бараат мислења и го ценат тоа што го велите. Без разлика дали станува збор за политички, религиозни или деловни теми.

Тој те слуша

Слушајќи ги вас и вашите проблеми што му ги кажувате, тој докажува колку е за вљубен во вас. Тој обрнува внимание на сè што ве мачи и се обидува да ви помогне.

Памти она што сте го кажале

Ако тој е навистина за вљубен во вас, момчето се сеќава на сè што некогаш сте му кажале. Од вашата омилена боја, какво кафе пиете, кои  книги најмногу сакате да ги прочитате. Тој се сеќава на нив затоа што тие работи станале важни и за него.

Ќе ја прекине работата

Доколку е потребно, тој ќе престане да прави се и ќе ви помогне ако го замолите. Тој секогаш ќе најде време за вас и вашите проблеми.

Те сака доволно за да те пушти

Кога едно момче е уверено во својата љубов кон вас, тој нема да има проблем да го прифати фактот дека вие само вечерва решивте да се дружите со пријателите. Тој разбира дека сте зафатени и дека имате и свој живот што сакате да го поминете со пријателите.

Му недостасуваш

Кога треба да одите на работа наутро или да го посетите семејството за викенд, му недостасувате. Тој мисли на вас иако сте далеку од него и возбудливо го чека враќањето.

Ја чувствува вашата болка

Ако сте повредени, тој исто така е повреден. Тоа е како тој физички да може да ја чувствува болката што ја чувствувате вие. Кога момчињата сакаат, логично е дека не сакаат нивните партнери да страдаат, а кога ќе бидат повредени, ќе направат се за да ги заштитат.