Сепак американскиот претседател Трамп нема да го помилува основачот на Викиликс, Џулијан Асанж, како што тоа беше објавено претходно.

Пастор Марк Брнс, кој прв ја објави веста дека Трамп ќе го помилува Асанж, сега вели дека ненамерниот твит бил поради непроверен извор и побара истиот да биде игнориран.

Претходно тој објави дека Трамп ќе го помилува Асанж, а веста ја објавија сите светски медиуми.

ВЕЧЕР ПРВ ДОЗНАВА: Трамп ќе објави помилување, аболиција за Асанж! https://vecer.mk/node/544739

Posted by Вечер on Monday, December 14, 2020