Повеќето луѓе веруваат дека добро си ја вршат својата работа. Што всушност значи тоа? Тие доаѓаат во канцеларија на време (не подоцна), прават тоа што шефот го бара од нив и се чувствуваат пријатно таму каде што се.

Како и да е, колку и да правилно некој ги извршувал своите задачи, тоа не значи дека тој не е „просечен работник“. За подобар статус, потребен е поголем доказ. На сите не им е судено да се искачат на врвот на корпоративната скала, но факт е дека некои работници мислат дека се многу подобри отколку што се навистина.

Не е проблем кога работникот мисли дека е во „златната средина“, но кога смета дека заслужува многу повеќе тој почнува да се натпреварува, изразувајќи го своето незадоволство на повеќе начини.

Можеби нема да го импресионирате шефот ако го облечете палто во 16:59 часот и се упатите кон излезната врата, или ако не сте редовни на состаноците, но тоа не е најлошото. Пред сè, постои еден специфичен знак што ви кажува дека сте просечни или „вработени одредено време“.

Може ли тимот да се потпре на вас како лидер?

Одговорот на ова прашање ќе открие сè за тоа како ве доживува компанијата во која работите. Кога проектите треба да бидат завршени на време, дали ве контактираат? Ако нов вработен се приклучи на тимот, дали тие ве замолуваат да му бидете ментор? Лидерството не значи статус. И не мора да се преземаат големи задачи.

Се случува некои практиканти да работат на проектот со поголема одговорност и ентузијазам отколку менаџерите. Лидер е оној кој го „турка“ тимот напред, некој што гледа како работите можат да се подобрат. Тој не мора да вика или да дава наредби за да биде „над просекот“ во тимот.

Лидерствоото е доследно. Вистинските лидери ги ставаат луѓето на прво место. Тие се емпатични. Тие ги поврзуваат колегите едни со други, наместо да демонстрираат сила. Според авторката Брене Браун лидери се оние кои преземаат одговорност за наоѓање потенцијал кај луѓето и кои имаат храброст да го развијат тој потенцијал.

Без разлика дали станува збор за енергија, креативни идеи или решавање проблеми, компаниите сакаат луѓе кои ја подобруваат нејзината култура и резултати. Како може поединец да прерасне во организација? Ова е прашање што се поставува сè почесто. Кандидат за работа мора да има искуство и волја, но исто така да биде и сигурен.

Во моментов, многу компании се занимаваат со ограничен буџет, губење на приходите и непредвидлива иднина. Потребни им се различни лидери, од сите нивоа, за да придонесат. Иако можеби ви е тешко да побарате повратна информација, тоа е всушност поважно од било кога.