Загадувањето на воздухот е несомнено еден од најголемите проблеми со кои сите се соочуваме, особено во зимските денови, кога нивото на ПМ2.5 и ПМ10 честички е на екстремно високо ниво.

Единствениот начин да се заштитиме себеси и нашето здравје е да обезбедиме поквалитетен воздух за нас и нашите најблиски, со тоа што ќе најдеме начин како да го прочистиме воздухот во домот.

Прочистувачите на воздух на Daikin се дизајнирани да се грижат за вас и да обезбедат чист воздух и здрава средина во вашиот дом. Нивната задача е ефикасно да ги отстранат и уништат хемиските загадувачи и штетните честички кои кружат во воздухот, а можат да го загрозат вашето здравје.

Во деновите кога загадувањето со ПM честички во воздухот е на загрижувачко високо ниво, ние ви ги претставуваме прочистувачите на воздух од програмата на Daikin.

Станува збор за уреди во кој е вградена Flash Streamer технологијата, која ефикасно ги уништува вируси, полен, фунги и останати алергени.

Станува збор за уреди во кој е вградена Flash Streamer технологијата, која ефикасно ги уништува вируси како SARS-CoV-2, полен, фунги и останати алергени.

Истражување што го спроведе Daikin Industries во соработка со професорот Шигеру Киува од катедрата за биомедицински науки на Универзитетот во Токио и група истражувачи предводени од проф. Шигеру Морикава од одделот за микробиологија на Универзитетот за науки во Окајама, покажува дека Flash Streamer технологијата на Daikin го уништува и SARS-CoV-2 вирусот до 99.97% по 3 часа озрачување на вирусот.

Flash Streamer технологијата е она што ги прави прочистувачите на воздух на Daikin толку ефикасни. Во споредба со стандардното плазма-празнење, опсегот на Flash Streamer на Daikin е поголем, што им олеснува на електроните да се судираат со кислородот и азотот од воздухот, а сето тоа е значително брзо и совршено безбедно за вас и вашето семејство.

Прочистувачите за воздух на Daikin имаат моќ ефикасно да ги елиминираат честичките од прав, чад, првутот, ситните влакна од миленици и спорите од мувла. Шест слојниот моќен систем за разградување го редуцира чадот од цигари, непријатните мирси и органски хемикалии, кои се штетни за вашиот дом и животната средина и можат да го иритираат вашиот респираторен систем.

Електростатскиот HEPA филтер ги отстранува респираторните надразнувачи и загадувачи, бактерии и вируси, кои се причина за појава на голем број заболувања. Предноста на овој филтер е тоа што се менува еднаш на 10 години, за разлика од HEPA филтрите со активен јаглен кои се препорачува да се заменат по една година користење.

Прочистувачите за воздух на Daikin се одличен избор за луѓе кои страдаат од астма и алергии, а докажано можат да ги ублажат симптомите на отежнато дишење и хроничен бронхитис, правејќи го воздухот чист, свеж и здрав.

Дополнително, четири литарскиот резервоар во моделот Ururu со функција за навлажнување е направена со цел да ви овозможи целосна контрола врз одржување на оптимално ниво на влажност на воздухот во вашиот дом, спречувајќи ги негативните ефекти кои настануваат како последица од сувиот воздух во текот на зимските денови, како што се сувост на кожата, грлото и ноздрите.

Прочистувачите за воздух на Daikin се совршено компакти, лесни за одржување, ефективни и неверојатно тивки при работа, идеални за поставување во ноќен режим.

Daikin преставува синоним за иновативност, квалитет и професионалност. Нашите решенија за прочистување на воздухот се направени со цел да овозможат чист воздух за дишење и да ги оптимизираат нивоата на удобност со цел да ги намалите ризиците по здравјето.

Дознајте повеќе за карактеристиките и спецификациите на прочистувачите на линкот: daikin.mk/procistuvaci.

(ПР текст)

извор: Makfax