Изборот е очигледен, тие се занимаваат со обвинувања, клеветења, црна пропаганда, а ние говори за решенија и за проекти. Тие говорат за воздух, ветер и магла, а ние зборуваме за програма со конкретни рокови и со план за реализација, истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на вечерашниот митинг кој Коалицијата го одржува во Берово.

Тој рече дека се обидуваат да го засилат помрачувањето кое силно се чувствува во Македонија, но дека ВМРО-ДПМНЕ ја носи светлината која и треба на нашата земја.