1. Ова ќе е единствено пролонгирање на изборите согласно договорот од Пржино.

2. До 5 јуни нема да има разно разни преговори за организрање на изборите, бидејки веруваат дека ДИК ќе има доволно време да ја заврши пречистување на Избирачкиот список

3. До 5 јуни нема да има условувања за нови измени во медиумската сфера

4. Нема да има нови проценки дали земјата е подговетна за избори согласно ЕУ и НАТО стандардите

Допонително, ДУИ стојат цврсто за одлука на избори на 5 јуни со или без СДСМ, напомена Груевски.

Државата не може да биде заложник на СДСМ. Со ова е пследна шанса на СДСМ да излезат на избори и да го погледнат народот во очи.

Нашата комрпомоис се должи на нашата верба во нашиот народ и силата која народорт ни на дава.

– Го слушнав Заев како вели дека не зависи од мене, со тоа призна дека се сите услови за избори на 5 јуни. Собери храборост и оди на избори наместо да се обиколуваш со луѓе за големиот пораз кој ве чека.- му порача Груевски на Заев.

До 5 јуни можете да глумите победници. На 5 јуни ке се срамите сами себе. Ке видите кој е празен за кој добитник.

По објавената проценка на САД и ЕУ, СДСМ единствени очеуваа дека нема ја ја донесеме одлуката која ја донеовме.

– Ќе видите што е референдум- порача Груевски!