Поранешниот пратеник на ДУИ, Артан Груби, одговори на вчерашните телевизиски настапи на лидери на некои партии, меѓу кои и лидерот на СДСМ, Зоран Заев, дека по престојните избори ДУИ ќе биде во опозиција.

Груби објави фотографија од Али Ахмети на социјалната мрежа Фејсбук, на која напиша дека конкретните работи се направени на терен а не со празни разговори во студио.

„Конкретна работа на терен а не празни зборови во студиото,  покрај граѓаните и нивните потреби, секој ден, во секое населено место.

„Време за првиот премиер Албанец“, напиша Груби.

Инаку, по изјавите на поранешниот премиер Зоран Заев дека ДУИ ќе биде опозиција, започнаа многу реакции на социјалните мрежи откако Заев ја прекрши албанската волја, бидејќи за опозиција и позиција одлучуваат албанските гласови, а не премиерот губитник.