Остваруваме законска обврска да се спроведе техничка влада.  Граѓаните знаат дека до овој момент се дојде по средбата на Советот на ЕУ и токму ова е пораката за секоја наредна влада која ќе биде во иднина, враќање назад од Охридскиот и Преспанскиот договор, како и договорот со Бугарија не може да има од ниедна влада, рече Артан Груби во Собранието.

Според пратеникот на ДУИ, со решенијата на оваа власт, државата станала посилна.

-Заедно постигнавме двојазичност, да го решиме спорот со името, да го решиме спорот со Бугарија, успеавме да влеземе во НАТО и да сме кон Европската Унија. Ја спроведовме декларацијата на Албанците, изградивме болници, училишта, градинки, започна изградбата на автопатот Скопје-Блаце, додаде Груби.