Вчера во емисијата „Заспиј ако можеш“ гостуваше Виктор Грозданов кој што ја коментираше фотографијата каде Рашковски влегува во продавница без заштитна маска и свесно ги крши законите.

„Според мене г. Рашковски има елементарна политичка некултура. Има елементарна политичка некултура. Тој е човек кој што не разбира во која позиција е во овој момент се наоѓа. Едно е ти да си пријател или другар со поранешниот премиер на оваа држава, друго е да ја исполнуваш функцијата генерален секретар на Владата“, истакна Грозданов.

Грозданов додаде дека сето ова говори како Рашковски си ја злоупотребува својата должност и позиција и не ги почитува мерките кои неговата Влада ги налага на граѓаните на Република Македонија