-Документот којшто е предложен од ДУИ, а го прифати СДСМ, е противуставен, испорачан од друга држава, очигледно со цел да се подели Македонија. Но, ние народот, апологетите на Македонија, ќе продолжиме со протестите, додека не се повлече платформата, рече Милкова.

Притоа нагласи дека нема да се дозволи уривање на македонскиот јазичен и културен идентитет.

– Не дозволуваме формирање бинационална држава меѓу Македонци и Албанци. Нашата цел е Македонија да биде мултиетничка, со граѓански карактер, а не бинационална држава, посочи Милкова.