Во месноста Белановце, со почеток во 11 часот во официјална употреба ќе се пушти Граничниот премин Белановце-Станчиќ, на кое свое обраќање ќе има техничкиот премиер Оливер Спасовски, како и заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, кој воедно е и координатор на Владата за реализација на овој проект.

извор: Makfax