Градежната компанија Гранит преку сајтот на Македонската берза за хартии од вредност ги информира своите акционери дека дививендата порано ке биде исплатена.

– Се известуваат акционерите, дека Друштвото ќе започне со исплата на дивиденда пред датумот, 15 септември 2016 година, утврден со донесената одлуката за исплата на дивиденда бр.12-9141 на Собранието на акционери за 2016 година-се вели  во официјалното соопштение на компанијата.

Според Гранит исплатата започне пред празникот во петокот на 26 август годинава..