Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари на својот профил на Фејсбук објави дека добил позитивен резултатот од тестот за ковид-19

 

Почитувани пријатели и колеги, штотуку го добив резултатот од тестот и се покажа дека сум заразен со вирусот SarasCov-2.Мојата информација има за цел да помогне во епидемиолошката истрага и на влијанието да ја подигне свеста што е можно повеќе за спроведувањето на мерките. Сите сме во ова оро, никој не може да се заштити сам … со тоа што не спроведуваме анти-ковид мерки, своеволно се претвораме во оружје еден за друг.
Јас ке бидам под силен надзор на лекарите, и благовремено ќе ве информирам за сè. Чувајте се, напиша Таравари.