Во рекламата за градник и гради од соништата нема познати личности, ама слоганот предизвика неверојатно внимание.

[video:https://youtu.be/5qW4Ed1oH-w]

Поранешната фудбалска ѕвезда Роберт Просинечки во реклама за чорапи “Ударник”.

[video:https://youtu.be/EbPD4BoZKxs]

Бата Живоиновиќ рекламира земјоделски хемиски препарат.

[video:https://youtu.be/mCHgUnaEKwE]

Актерот Бранко Ѓуриќ – Ѓуро е главна ѕвезда во рекламата за ЗОИ во 1984  година во Сараево.

[video:https://youtu.be/fs5U1A1h5Js]