Впрочем, таткото на убиеното девојче, Двејн Смит кога го здогледал убиецот во судницата, станал од столчето и го нокаутирал. Полицијата реагирала веднаш по што ги разделиле. 

Џамил Смит починала лани во месец септември во болница. Лекарите констатирале дека девојчето било жртва на злоставување, а умрела од сериозните повреди по главата и градите, по што нејзината смрт во судницата се смета за убиство. 

[video:https://www.youtube.com/watch?t=28&v=yriylyV2nmY]