Џејла Рамовиќ, девојката со препознатлив глас и победничка во претходната сезона на популарното музичко натпреварување „Ѕвездите на Гранд“, искрено зборуваше за сè што навистина поминала низ нејзиниот пат кон слава.

Џејла Рамовиќ раскажа и на какви борби наишла, но и што и било најтешко на самиот почеток на кариерата, имајќи предвид дека има само 18 години!

Видовме многу sвезди кои не успеаја да се справат да бидат центарот на вниманието, медиумите и јавниот живот, особено ако влегуваат во него како деца! Ноќта се смени откако таа првпат стапна на сцената на популарното шоу и откри детали за кои сме сигурни дека не сте ги знаеле.

Иако не копнееше за победа, туку само за искуство, младата пејачка открива за Мондо.рс со што навистина се соочила, и што публиката на екранот не успеа да види.

Не гледате многу работи. Не ме гледате како пијам коцка шеќер и вода пет минути пред настапот, да станам затоа што не се чувствувам добро. Јас сум личност која навистина имаше изразена нервоза за време на натпреварот, но сето тоа го покрив со ладно лице, иако секогаш бев исплашена. Бев исплашен и воопшто не ми беше лесно… Не видовте многу работи. Не гледате насмеани, колку убаво пееме, но не е сè така .

Џејла открива и што и било најтешко на почетокот.

Најтешко ми беше тоа одрекување, многу работи, бидејќи тоа е период како нечие детство, и сè што минаа моите врсници, а јас во тоа време не го сторив тоа. Но, велам дека не жалам за ништо, затоа што тоа сум. Сакав се’ во тој момент. Сè што се роди во моментот на желбата не може да биде погрешно. Може да биде погрешно, но ако она што ми го рече срцето тогаш, дозволете ми да го сторам тоа и да кажам дека не жалам за ништо. Не беше тешко, но не беше ни лесно. Сепак, она што најмногу копнеев беше слободата што ја имаа моите врсници .

Пејачката се осврна и на фактот дека многумина мислат дека е „ладна“:

Не сум ладнa, веќе бев во страв и имав голема одговорност за време на натпреварот. Носев одреден товар што треба да бидам подобра отколку во првиот круг што направи бум. Постојано бев под напнатост и сум премногу самокритична. Но, во основа сум многу смирена, тие мислат дека сум во тек, но луѓето не ме познаваат, што е нормално, и тоа е од личност до личност. Не секој може да ме сака Добро сум со тоа и нема што да се менува. Можам да кажам дека секој што навистина ме познава не мисли така, вели младата пејачка.

Џејла нагласува дека на крајот на денот сериозно ја сфаќа својата кариера и не сака да биде нешто што не е.