Гоца Тржан веќе пет години е во среќен и хармоничен брак со Раша Новаковиќ кој е 14 години помлад од неа.

Пејачката тврди дека има многу љубов во нивниот брак, но дека клучот за успехот сепак лежи во почитта.

Двајцата сме обична двојка. За нас сме сосема обични. Мене ми е најубаво на светот, но се почитуваме едни на други пред сè. И двајцата сме емотивни, мојот сопруг е дупли рак. Тој е мојот машки одраз во огледалото. Да бев маж би бил тој или уште полошо , ја започна приказната Гоца.

Таа исто така истакна дека флертувањето „од страна“ е совршено добро за неа и дека ќе му прости на сопругот дури и за неверство.

“Патем кокетирам, мојот сопруг исто така сака да флертува, тој го прави тоа пред мене.
Вистинскиот збор е кокетирање, не флертување, човечки е. Ние не сме луди, свингери … Кога треба да се дружи, тој сака да се додворува, тоа е нормална работа, социјална интелигенција. Некој идиот ми напиша нешто како: „Тој заслужува младост и убавина, ти си го живеела животот, пушти го.“ Па, јас не сум затвор! Го оставив тој коментар, таа рече сè за себе, ништо за “Има многу глупави коментари, сакам духовити, дури и кога се злонамерни. Веќе гуглав, во оваа земја ви е дозволено да имате постар сопруг, и јас сум добро и со тоа”, продолжи таа, а потоа објасни што е единственото нешто што никогаш не би му простила.

Единственото нешто што не сакам е Раша да купи мотор, тоа е крајно ризично, луѓето често не знаат да возат, тоа е бескомпромисно, не! Би го оставила без размислување да се занесе со алкохол и дрога, немаме за што да разговараме, заклучи таа.