На 29.01.2020 во 18.20 часот, 39-годишен жител на гостиварско село пријавил дека наставникот (54) ја повикал неговата малолетна ќерка во празна училница во училиштето во кое учи, ја гушнал и ја бакнал.

Наставникот бил задржан во ОВР Гостивар за понатамошна постапка и за целосно расчистување на настанот.