x

Горан Пандев ќе биде прогласен за олимписки великан на МОК

pandev-radost-naslovna

Капитенот на македонската фудбалска репрезентација, Горан Пандев ќе биде прогласен за олимписки великан на МОК, по врвните резултати и 20 годишна афирмација на македонскиот спорт во меѓународни рамки.

За влез во клубот на великаните на МОК има строги критериуми кои не се однесуваат само на резултатите во спортската кариера, досега ги имаат исполнето: Владимир Богоевски (1998), Атина Бојаџи (1998), Благое Видиниќ (2000), Стојна Вангеловска (2004), Благоја Георгиевски (1997), Ристо Дарлев (1998), Димитар Илиевски-постхумно (1998), Нада Ицева (1998), Бранимир Јовановски (2002), Трајан Јовковски (2000), Ванчо Каранфилов (2004), Лазар Лечиќ (2001), Славко Матовски (2005), Насе Насев (1997), Дарко Панчев (2005), Реџеп Реџеповски (2003), Аце Русевски (1999), Шабан Сејдиу (1999), Војче Синадиновски-постхумно (2002), Миле Спасовски (2001), Александар Тасевски (1998) и Зоран Шоров (2003).

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата