Пожар избувна денеска кај Тиквешко Езеро.

Александар Чадамов, командир на Територијална противпожарна единица Кавадарцигор за МИА истакна дека гори нискостеблеста шума смрека.

Во моментов две екипи, пет пожарникари со две возила заминуваат на терен.