Облаци од чад можат да се забележат попладнево од зад планината Скопска Црна Гора.

Густите облаци чад се гледаат и од централното градско подрачје.

Неофицијалните информации говорат дека станува збор за голем пожар.

Од МВР за КУРИР брифираат дека полициски службеници се упатени на терен.

За сите детални информации, дополнително ќе известуваме.