Миллорад Тошиќ, татако на српскиот фудбалер Душко Тошиќ починал по кратко и тешко боледувуње.

Таткото на доскорешниот репрезентативец на Србија ќе биде погребан во родното село Орловат во близина на Зрењанин.

Милорад бил горд на својот син, бидејќи со труд и работа успеал га го оствари својот сон.

“Мојот Душко беше неколку години во интернат за да се школува и игра фудбал, таму имаше редовни оброци, кои се многу важни за дете во развој. Сега е многу успешен и многу сме горди на него. Го оствари својот сон. Живее во голем град. Јас и мојата сопруга стари сме, живееме овде бидејќи сме среќни. Природа е околу нас, свеж и чист воздух. Ништо не ни недостасува, и сакаме внуките да ни трчаат низ дворот. Не знаете како Анита и Ника овде убаво си играат”, изјавил еднаш таткото на Душко Тошиќ.