Во Германија потврдени се нови 23.542 случаи на корона вирус, соопштено е денес од Институтот за инфективни болест Роберт Кох.

Тое е воедно и најголем број заболени во еден ден од почеток на пандемија.

Во последните 24 часа починале 218 лица, пренесува Ројтерс.

Како што се наведува, од почеток на пандемија во Германија од корона вирус заболени се 751.095 лица, додека 12.200 пациенти починале како последица од вирус.