Германија е подготвена да прими на лекување шест пациенти од Италија заразени со коронавирус .

Членот на партијата на ЦДУ, Маријан Венд, го потврди ова за „Република“, а пациентите од најтешко погодениот регион во Италија, Ломбардија, ќе бидат примени во Саксонија.

Во Италија починаа 600 луѓе во последните 24 часа, со што бројот на починатите достигна 6.000.

 

извор: Makfax