“Методата Ганкин е цврста, но сепак релаксирачка масажа. Го масираме лицето допирајќи ги акупресурните точки. Ја поттикнува циркулација на крвта и лимфите така што нечистотиите кои го предизвикуваат опуштањето на кожата со тек на време се отстрануваат и тоа резултира со пооштри контури на лицето и поцврст тен”.

Како се изведува оваа масажа, погледнете го следниот туторијал:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=WHnMKXPcfeI]