Штотуку заврши собирот на ВМРО-ДПМНЕ во салата „Јане Сандански“ во Аеродром, каде лидерот на партијата, Христијан Мицкоски, испрати пораки до сите граѓани.

Голем број на челнови и симпатизери на партијата ВМРО-ДПМНЕ дојдоа да го слушаат обраќањето на претседателот Христијан Мицкоски, а од фотографиите може да заклучиме дека салата „Јане Сандански“ беше претесна да ги собере сите.