Српскиот претседател, Александар Вучиќ изјави дека сознанијата на српските служби говорат за две верзии за настаните за убиството на Оливер Ивановиќ.

Тој потсети дека српските служби не биле на увид, ниту пак добиле сателитски снимки, меѓутоа имаат некакви сознанија.

Вучиќ одговарајќи на прашања на Белградскиот безбедносен форум, рече дека надлежните се во постојан контакт со сопругата на убиениот Ивановиќ.

„Имаме одредени сознанија, но не и цврсти докази. Сознанијата анализираат и се прави скица на настаните“, додаде тој.

Вучиќ отркри дека постојат две верзии на кои се работи.

 

извор: Makfax