Српскиот претседател Александар Вучиќ и го честиташе на Македонија историскиот успех и пласманот на македонските фудбалери на Европското првенство.

Во честитката Вучиќ напиша дека за време на првенството Србија и српските граѓани ќе бидат со цело срце со нас.

– На сите граѓани на Северна Македонија им го честитам историскиот успех и пласманот на фудбалската репрезентација на Европско првенство. Ние, граѓаните на Србија, ќе бидеме со целото срце со вас, напиша Вучиќ

Svim građanima Severne Makedonije čestitam na istorijskom uspehu i plasmanu fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo. Mi, građani Srbije, bićemo svim srcem uz vas.

Posted by Aleksandar Vučić on Петок, 13 ноември 2020