Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска доби на подарок речник на албански јазик од дописникот на албанската телевизија „Клан“, Идриз Сефери.

„На Неговата екселенција претседателот Александар Вучиќ, мојот личен речник за подобро разбирање во иднина отколку во минатото“, пишува во посветата на речникот што му го подари за време на интервјуто што го водеше со Вучиќ за телевизијата „Клан“.

Претседателот на својот инстаграм-налог „budućnostsrbijeav“ објави фотографија со посветата и врачувањето на речникот.

Откако зборуваше со претставниците на Српската листа пред изборите во Косово, претседателот на прес-конференција прочита документ на Централната изборна комисија на албански јазик и се пошегува со Сефери дали сè добро изговорил.

извор: Makfax