Српската напредна странка ги откажа сите предизборни собири до први април поради кононавирусот.

Како што објавија белградските медиуми, претседателот на СНС, Александар Вучиќ ја донел оваа одлука со цел да се избегне евентуалното ширење на вирусот.

Ова е направено, како што се наведува, од првентивни причини.