Откако Јужна Кореја во борбата против вториот бран на епидемијата ги врати на сила широките забрани во борбата против коронавирусот во Сеул, сега таквите мерки стапуваат на сила и остатокот од земјата.

Тоа ќе наметне ограничувања на бројот на луѓе на јавни места и црковни собири, а се затвараат и ноќните клубови, барови и кафулиња.

извор: Makfax