Од Град Скопје информираат дека во четврток и петок во раните утрински часови ќе се изврши уште една фаза од авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци, на подрачјето на градот Скопје. Петтата фаза од терестричната дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на Скопје ќе почне на 10.09.2019 година и ќе заврши најдоцна до 14.09.2019 година (од вторник до сабота), во периодот од 23 до 04 часот, наредниот ден.
Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин. За таа цел се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.