Во склоп на направените 1045 тестирања во изминатите 24 часа регистрирани се 164 нови случаи на ковид-19 од кои 85 се во Скопје.

По општини активни случаи во Скопје заклучно со вчера – (бројката по општини може да подлежи на измени со оглед на тоа што од вчера се уште не се завршени сите анкети)

•       Чаир-235
•       Бутел-88
•       Аеродром-87
•       Гази Баба-89
•       Центар-87
•       Карпош-79
•       Сарај-75
•       Кисела Вода-52
•       Ѓорче Петров-39
•       Шуто Оризари-29
•       Студеничани-25
•       Арачиново-30
•       Илинден-20
•       Петровец-7
•       Чучер Сандево-6
•       Сопиште-3
•       Странец-2
•       Неутврден-2