Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1279 тестирања, а регистрирани се 153 нови случаи на ковид-19, од кои 66 се во Скопје.

Активни случаи по општини Скопје заклучно со вчера (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

•       Чаир – 416
•       Аеродром – 141
•       Бутел – 136
•       Гази Баба – 151
•       Центар – 123
•       Карпош – 121
•       Сарај – 138
•       Кисела Вода – 109
•       Ѓорче Петров – 88
•       Студеничани – 94
•       Шуто Оризари – 77
•       Арачиново – 51
•       Илинден – 32
•       Петровец – 16
•       Чучер Сандево – 17
•       Сопиште – 12
•       Зелениково-2
•       Странец – 3
•       Нераспределен-7