Една од најсреќните на свадбата секако дека е сестрата на Вељко, Анастасија, која не ги криеше солзите на свадбата, и им откри на членовите на седмата сила како ги поврза Богдана и нејзиниот брат и што им посакала.

– Им посакав мир, среќа, просперитет и сè што доаѓа со успешен брак. Немаме трема, сите чекавме толку долго за да дојде овој ден. Желба на Вељко беше да ги почитува сите обичаи, тој многу сакаше да се ожени со Богдана, мислам дека сите го видоа тоа, тие се заљубени, среќни и тоа може да се види – рече Анастасија, па таа се осврна на тоа како сакал и ги запознала Вељко и Богдана. :

– Вистината е, јас прв пат ја видов на Копаоник, и пристапив кон неа, не ја познавав и реков „Вие сте многу убави и мислам дека сте одлична девојка за мојот брат. Тој е луд, тој мора да се смири и имам чувство дека вие сте добра девојка за него“.

Таа рече „Но, не се познаваме“ и реков дека ќе се справам со се. Кога се запознаа, таа малку го шиканираше, тој не го сакаше тоа, тој беше вознемирен затоа што беше навикнат на сите девојки што паѓаат под неговите нозе. Следниот пат кога ги споив, и реков да ја спушти топката, и за прв пат се бакнаа во Хајат и се споија и никогаш повеќе не се разделија.

Анастасија призна дека сите одлично се забавувале во автобусот на патот кон Тител и назад.

– Феноменална забава! Тој беше диџеј, најблиските роднини на Ражнатовиќ и Родиќ, некои мои пријатели и сите одлично се забавувавме – рече Анастасија, признавајќи дека таа е единствената која плачеше на црковна венчавка кога ја виде Богдана во венчаницата на Цеца.

– Плачев во црквата како дожд, кога ја видов како влегува во нејзината венчаница, не можев да ги сопрам солзите, тоа беа солзи радосници, јас бев многу емотивна, изјави Анастасија.