Во последните 24 часа се направени 1414 тестирања, а регистрирани се 137 нови случаи на ковид-19 од кои само во Скопје се забележани 53 нови случаи. И денес според бројката на активни случаи најмногу заболени има во Чаир, Гази Баба и Аеродром.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје):

• Чаир – 114

• Гази Баба – 107

• Аеродром – 103

• Карпош – 92

• Центар – 84

• Кисела Вода – 89

• Ѓорче Петров – 68

• Бутел – 60

• Шуто Оризари – 40

• Студеничани – 20

• Сарај – 21

• Арачиново – 17

• Илинден – 13

• Сопиште – 8

• Чучер Сандево – 7

• Петровец – 8

• Зелениково – 4

• Странец – 4

• Нераспределен – 2