Во Струмица, со години, не важат правила како за остатокот до државата, од причини кои се широко познати.

Без оглед на препораките за контрола на корона вирусот во Стрмица викендов се отвори дискотека, ноќен клуб Аватар кој, според порталот Струмица денес е завршен после само 50 дена работа. Додека секаде ни Европа, дури и во туристичките места сред сезона, е под најстрога контрпла собирање во дискотеки и и ноќни клубови, во Стрмица тоа не важи, важно е газадата да собре пари додека другите не работат.

А газда е извесен Никола Тунев, непознат во пошроката јавност, но познат и пријател на Фамилијата. И со тоа се е кажано, и добиени се сите одговори на прашањата. Штом ЗЗ е тука, се е дозволено, само кеш да се врти кај него и неговите пријатели.