До утрово до 8 часот, во Србија се регистрирани нови 15 случаи на коронавирус. Сега бројот на заразени се зголеми на 118 лица.

Од тестираните 39 лица, 15 биле позитивни а 24 негативни на новиот вирус.

Пет од новозаразените се со добра клиничка слика, пет се хоспитализирани, но без компликации, а останатите се наоѓаат во куќна изолација.