Во последните 24 часа во Србија се регистрирани 4.932 случаи на новозаболени лица, а починале 49 лица.

Тестирани се 15.765 лица. Додека 334 пациенти се приклучени на машини за дишење.

Во текот на последните 24 часа биле тестирани повеќе луѓе во споредба со претходниот пресек, но бројот на заразени лица е помал.

За денес е закажана седница на Кризниот штаб, а се очекуваат нови мерки, особено кога станува збор за влез во Србија.

 

 

извор: Makfax