Од денеска на бензинските пумпи во Србија горивото ќе биде поевтино за над четири динари за литар, изјави министерот за финансии, Млаѓан Динкиќ. Со тоа, според министерот, инфлацијата во октомври во Србија ќе се намали за 0,4 отсто.