Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа Скопје се регистрирани 96 новозаразени од коронавирус, а 33 се оздравени.  Додека тројца пациенти  (63, 71 и 83г) ја загубија битката со вирусот.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во  Скопје  од почетокот изнесува 7195, од кои  активни  се 834.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 59

• Гази Баба – 100

• Аеродром – 141

• Карпош – 111

• Центар – 127

• Кисела Вода – 95

• Ѓорче Петров – 59

• Бутел – 29

• Шуто Оризари – 18

• Студеничани – 8

• Сарај – 14

• Арачиново – 6

• Илинден – 33

• Сопиште – 3

• Чучер Сандево – 6

• Петровец – 5

• Зелениково – 3

• Странец – 12

• Нераспределен-5