Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа регистрирани во Скопје се 20 нови случаи на ковид-19 и 21 оздравен пациент.

Во болнички услови се починати 2 пациенти од Скопје на возраст од 73 и 62 години.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 57

• Гази Баба – 77

• Аеродром – 107

• Карпош – 86

• Центар – 97

• Кисела Вода – 78

• Ѓорче Петров – 52

• Бутел – 30

• Шуто Оризари – 17

• Студеничани – 9

• Сарај – 11

• Арачиново – 7

• Илинден – 28

• Сопиште – 2

• Чучер Сандево – 5

• Петровец – 7

• Зелениково – 2

• Странец – 7

• Нераспределен-2