Клиничкиот центар на Универзитетот во Сараево го заврши тестирањето на 220 нови примероци за коронавирус. Во Сараево има 50 новозаразени лица.

Меѓу последните тестирани, тројва од позитивните се од Витез, еден од Бусовача, двајца од Травник, седум од Горажде и еден од Устиколина и Долни Вакуф.

извор: Makfax