Русија во изминатите 24 часа регистрира 5.635 нови случаи на Ковид-19, со што вкупниот број на заболени достигна 818.120.

Пријавени се 85 нови смртни случаи, со што вкупниот број на смртни случаи достигна 13.354.

Москва, најтешко погодениот регион во Русија, пријави 694 нови потврдени случаи зголемувајќи го вкупниот број на заразени на 238.641.

Во Русија досега оздравеле 603.329 лица вклучувајќи и 3.079 во текот на изминатиот ден.

263.759 лица сè уште се под лекарски надзор. Во целата земја извршени се над 27,1 милиони теста.

извор: Makfax