Девица

Девиците се природни лидери кои прават фантастични и посветени партнери. Нешто кај нив едноставно ги привлекува луѓето затоа што тие се многу шармантни и дружеубиви, а имаат и уникатна смисла за хумор. Тие секогаш наоѓаат начин како правилно да ја балансираат работата и задоволството. Кога сакаат, тие сакаат со сето свое срце и секоја емоција е максимално засилена. Тие се вљубуваат многу лесно, па ако треба, одат со глава низ ѕид и нема ништо повозбудливо за нив од тоа. Тие се одличен материјал за потенцијален сопруг бидејќи се многу дарежливи во врската и што е најважно, тие секогаш ќе бидат поддржувачи на партнерот.

Вага

Искреноста е омилена политика на Вагата, која е директна во покажување чувства и не сака игри. Тие сакаат да најдат партнер кој обезбедува еднаква поддршка, сочувство и посветеност на вистината како самите нив. Потрагата по знаење е исто така многу важна за нив бидејќи сакаат да откријат сè за сè што ги интересира во даден момент. Тие се страсни и конкурентни, но сакаат да го споделат своето хоби и со партнерот. Вагата не треба да се брза. Силни и чувствителни основи за градење врска се она што Вага го сака и нема да каже „Те сакам“ сè додека не се чувствуваат потполно безбедни покрај партнерот.

Овен

Припадниците на овој знак се длабоко конзервативни, традиционални и посветени на семејството. Тие едвај чекаат да создадат свој дом. Овенот сака да преземе иницијатива и да прави работи за домот да го направи што е можно поудобен за семејството. Тие се многу внимателни кон своите сопруги и веруваат дека има работи кои жената не треба да ги прави. Тие се добри домаќини и сакаат друштво, но никогаш нема да го стават пред партнерот.